Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Platanenlaan 26-b
5507 MD Veldhoven

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

Veelgestelde vragen

‘Je voelt je als ouder serieus genomen’

Monique, moeder van Tim Monique, moeder van Tim

Interview met Monique, moeder van Tim

Tim had een zware tijd achter de rug toen hij op Zuiderbos kwam. Hij had daarom heel veel zin om naar de nieuwe school te gaan. Maar toch moest hij een behoorlijke tijd wennen. Hij had tijd nodig om het gepest van de vorige school van zich af te schudden. 

Tim is van mening dat als hij iets ziet wat niet mag of niet werkt, hij dit uit moet spreken. Veel leerlingen accepteren dit niet. Die hebben zoiets van: ‘waar bemoei je je mee?’ Samen met Zuiderbos gaan we steeds op zoek naar manieren waarop Tim’s schoolgang toch relatief soepel verloopt. Dat contact met de school is heel goed en als er iets voorvalt wordt dat ook altijd goed opgepakt. Als ouder krijg ik belangrijke dingen te horen en is er ruimte voor vragen of opmerkingen. Je wordt overal goed bij betrokken en weet wat er speelt.

Begeleiding
Toch vroeg ik me op een bepaald moment af: waaruit bestaat die begeleiding van Zuiderbos nu precies? Omdat ik het idee had dat het niet helemaal lekker liep allemaal, wilde ik beter weten wat ze zoal deden op school. Daar ben ik toen over in gesprek gegaan. Ze lieten me vervolgens zien hoe ze met hem omgaan en welke stappen er gezet werden. Dat gaf me een goed gevoel. Dat er echt extra begeleiding voor hem is en dat als ik aangeef daar meer over te willen weten, die ruimte ook bestaat. Dan voel je je serieus genomen als ouder. 

Afwachten
Op dit moment doet Tim een interne stage op school en volgt hij vakken op de havo en de praktijkafdeling. Zuiderbos heeft een job coach ingeschakeld die op zoek is naar een stage voor volgend jaar. We hopen dat hij de havo af kan ronden en zich via die weg kan ontwikkelen, maar dat is allemaal nog onzeker. Dat is nog wel een lastig iets, die vervolgstap. Er is geen speciaal beroepsonderwijs meer en het reguliere aanbod sluit onvoldoende aan. Hoe het volgende schooljaar eruit gaat zien is dus nog even afwachten.

Moeder van Tim, combinatie interne stage - 4 havo - praktijkopleiding

Interview met Bruno, leerling college

Andere interviews