Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Platanenlaan 26-b
5507 MD Veldhoven

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

Veelgestelde vragen

‘Er gebeuren hier ontzettend veel mooie dingen op een dag’

Jessica, teamleider havo Jessica, teamleider havo Jessica, teamleider havo

Interview met Jessica, teamleider havo

Als teamleider zie ik het als mijn taak om onze docenten zoveel mogelijk in hun kracht te zetten. Staan zij in hun kracht, dan kunnen ze de leerlingen zo goed mogelijk begeleiden. Dat doe ik door goed te luisteren en goed te kijken naar wat er gebeurt. En door ervoor te zorgen dat alle randvoorwaarden op orde zijn. Mijn doel is eigenlijk gewoon dat iedereen die hier rondloopt zich goed voelt en het gevoel heeft dat hij of zij er mag zijn. Onze slogan ‘ik mag ik, jij mag jij zijn’ is niet zomaar een slogan; zo gaan we echt met elkaar om.

Klimaat
We zijn een heel betrokken club mensen met een grote passie voor de leerlingen. Er gebeurt hier van alles op een dag, maar het fundament staat heel goed. Daardoor behouden we het overzicht en kunnen we in ontwikkeling zijn en blijven. Want er is een voortdurende verbeteringsdrang, een continu zoeken naar ‘wat werkt het beste voor de leerling?’ en ‘hoe kan ik mijn les zo aantrekkelijk en uitdagend mogelijk maken?’ Als wij erin slagen het juiste klimaat te creëren voor de leerlingen, kan eruit komen wat erin zit. Een belangrijk voorbeeld daarvan is de structuur die onze school biedt: door specialistische docenten en kleine klassen ervaren leerlingen rust en kómen ze ook tot rust.

Stapjes
Onze leerlingen hebben heel diverse achtergronden, maar ik zie ze vooral als hele leuke individuen die even een steuntje in de rug nodig hebben. Dat steuntje zit voor een belangrijk deel in het contact tussen alle betrokken partijen en de leerling. De docenten, zorgcoördinatoren en ik hebben korte lijntjes met elkaar en met ouders. Het raakt me als je ziet dat een leerling die het moeilijk heeft gehad weer stapjes begint te zetten, hoe klein ze soms ook lijken… Er gebeuren hier ontzettend veel mooie dingen op een dag.

Jessica van Wanrooij, teamleider havo

Interview met Pim, docent vso praktijk

Andere interviews