Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Platanenlaan 26-b
5507 MD Veldhoven

(040) 303 06 54
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

Het college

Zuiderbos is een onderwijsplek waar je vindt wat je nodig hebt. Je komt er tot rust na bewogen tijden en leert er op jouw eigen manier. Je bent er voortdurend in ontwikkeling en ziet uit naar je volgende stap.

Zuiderbos is een gespecialiseerde school voor onderwijs op basis- en voortgezet onderwijsniveau. Wij zijn er voor onderwijsvragen die te maken hebben met psychiatrische problematiek of een vermoeden daarvan. Voor het merendeel van onze leerlingen is Zuiderbos een tijdelijke school. Onze school heeft drie locaties; één in Helmond, één in Veldhoven en één in Vught. Op alle locaties werken we intensief samen met het Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Herlaarhof en andere gespecialiseerde ggz.

Samen met leerlingen, ouders*, leerkrachten, zorginstellingen, scholen en kennisinstituten zitten we in een continu leerproces. Wij willen dat ons motto 'ik mag ik, jij mag jij zijn' elke dag opnieuw door kinderen, ouders, verzorgers en medewerkers wordt gevoeld. We zijn opgetogen als onze leerlingen vol vertrouwen naar een volgend station in hun leven gaan.

*Waar wij over ‘ouders’ spreken, wordt ‘ouders/verzorgers’ bedoeld.

Op een bepaald moment ligt je volgende stap buiten onze school. Je hebt jezelf en de wereld beter leren kennen en durft trots te zijn op wie jij bent. Je hebt zin in je nieuwe plek.