Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Platanenlaan 26-b
5507 MD Veldhoven

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

Veelgestelde vragen

‘Bij Zuiderbos zien ze Tom in zijn volledigheid’

Jacqueline, moeder van Tom Jacqueline, moeder van Tom

Interview met Jacqueline, moeder van Tom

In het begin had ik er wel moeite mee dat Tom naar het ‘speciaal onderwijs’ ging. Maar de kleine klassen, het rustige klimaat en de aanwezigheid van vakmensen die je kind begrijpen, trokken ons over de streep. Nu ik weet wat het allemaal inhoudt, ben ik wel om. 

De eerste twee dagen moest Tom nog wennen, maar de derde schooldag was hij los. Hij begon meer te praten en ging lol maken. Met andere leerlingen heeft hij een goede, leuke band en hij voelt zich goed in de klas. Het was voor hem wel even wennen om van de havo naar het vmbo over te stappen.

Gezien worden
Bij Zuiderbos zien ze Tom in zijn volledigheid. Dat betekent ook dat je mag zijn zoals je bent. Het zijn vakmensen waar ik als ouder goed contact mee heb. De lijntjes zijn kort en is het nodig, dan vindt er veelvuldig overleg plaats. Soms zijn er strubbelingen of onenigheden, maar dat leidt uiteindelijk altijd tot een goed gesprek. Hierdoor voel ik me als ouder gesteund; er is genoeg ruimte om te zeggen wat gezegd moet worden.

Toekomst
Ik zie Tom wel een beroepsopleiding gaan doen. Hij zoekt een opleiding waarbij je veel werkt en weinig studeert. Waarschijnlijk kan hij op korte termijn een kennismakingsstage gaan lopen bij een bedrijf. Dat is fijn, want hij heeft nu wat meer uitdaging nodig. Ik denk dat er op Zuiderbos een stevige basis is gelegd. Dat geeft mij als ouder een gerust gevoel over zijn toekomst.

Moeder van Tom, vmbo 3

Andere interviews