Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Platanenlaan 26-b
5507 MD Veldhoven

(040) 303 06 54
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

‘Mobieltjes mogen alleen in de pauze worden gebruikt’

Mobieltjes Mobieltjes

Mobieltjes

In deze tijd van social media zijn mobiele  telefoons onmisbaar geworden.  Bij Zuiderbos zien we helaas dat het veelvuldige gebruik van de mobiele telefoon het onderwijsproces negatief kan beinvloeden. Mobieltjes zijn daarom onder lestijd niet toegestaan op SO en VSO.
In het VSO worden de telefoons uitgeschakeld en opgeborgen in speciale kasten. VSO-leerlingen mogen tijdens de pauze wel gebruik maken van hun telefoon. Gebruiken leerlingen hun telefoon tegen de regels in, dan wordt de telefoon ingenomen en veilig opgeborgen. Docenten kunnen besluiten om de telefoon te integreren in het lesprogramma d.m.v. een bepaalde activiteit, dan hebben leerlingen op dat moment toestemming om hun telefoon te gebruiken.
SO-leerlingen mogen in de pauzes geen gebruik maken van hun mobiele telefoon, zij bergen hun telefoon op wanneer de les start en kunnen hun mobieltje na schooltijd mee naar huis nemen.
Wanneer leerlingen samen met de mentor en u als ouder of verzorger de afspraak hebben om muziek te luisteren, dan mogen zij dit met een MP3/4-speler doen.
Wanneer in uw thuissituatie iets ernstigs speelt waarvan uw kind op de hoogte gesteld moet worden, kunt u naar het algemene nummer van school bellen.