Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
‘Ik mag ik, jij mag jij zijn’

Identiteit & koers Identiteit & koers

Identiteit & koers

Elke organisatie heeft een bepaalde identiteit en zegt wat zij wil zijn of waar ze voor gaan. Zo ook bij Zuiderbos. Vaak wordt dit aangeduid als de missie van de organisatie. Op Zuiderbos spreken we van ons DNA. Dat zijn de uitgangspunten waarop onze koers en ontwikkeling bepalen. Medewerkers van Zuiderbos zijn de dragers van deze identiteit.

Zuiderbos zorgt ervoor dat een verstoorde of gestagneerde ontwikkeling bij kinderen en jongeren die dreigen vast te lopen of vastgelopen zijn, weer op gang komt. We bieden leerlingen een nieuw passend toekomstperspectief bij Zuiderbos, op de school van herkomst of binnen een andere vorm van onderwijs. Ook begeleiden wij jongeren richting de arbeidsmarkt.

We zien bij onze leerlingen dat verschillende factoren bijdragen aan de verstoorde of gestagneerde ontwikkeling. Daarom werken we vanuit een multidisciplinaire aanpak die zorg en onderwijs combineert. Door verschillende manieren van werken en denken te combineren, helpen we onze leerlingen vooruit. Dat vraagt om een deskundig team: een team dat continu in ontwikkeling is en beschikt over de juiste kennis en expertise voor passend onderwijs.

Zuiderbos is een organisatie waarin ons motto: ‘Ik mag ik en jij mag jij zijn’, elke dag door leerlingen, ouders, medewerkers en stakeholders ervaren wordt.

Klik hier voor het koersplan.