Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Carillonlaan 3
5261 LT Vught

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

‘Effectieve interventies toepassen op gedragsproblemen met behulp van het gedragsclassificatiemodel’

Opleiding Arrangeren door Classificeren - Individuele deelname

Werken in het onderwijs betekent inhoud geven aan de uitdaging om de zelfstandigheid van kinderen te ontwikkelen en waar nodig te ondersteunen.

De gecertificeerde opleiding ‘Arrangeren door Classificeren’ leert medewerkers in het regulier of speciaal onderwijs om te gaan met gedrag door gebruik te maken van gedragsclassificaties uit het gedragsclassificatiemodel. Aan de hand van deze classificaties zijn deelnemers in staat passende interventies te arrangeren. Hierbij worden steeds de ondersteuningsbehoeften van de leerling gezien als vraag en de afgestemde leerkrachtinterventies als passend antwoord.

Sinds 2024 wordt de gecertificeerde opleiding Arrangeren door Classificeren ook aangeboden voor individuele deelnemers. Hier vindt u de informatiefolder voor de opleiding op individuele deelname. Wilt u meer weten of bent u op zoek naar maatwerk? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze opleiders via 073-6847060 of mail naar academie@zuiderbos.nl.

Wilt u uw team scholen in het Arrangeren door Classificeren en heeft u een grotere groep geïnteresseerden? Overweeg dan hier ook de mogelijkheid voor het starten van een incompany opleidingsgroep. 

Doelstellingen
De opleiding heeft als doel om gedrag van kinderen beter te begrijpen en vanuit dit begrip effectiever te interveniëren. Het Gedragsclassificatiemodel©, zoals gebruikt op Zuiderbos, vormt de basis van deze opleiding.

Deelnemers leren:

  • Gedrag herkennen;
  • Gedrag van leerlingen aan de hand van het classificatiemodel te onderscheiden en te classificeren;
  • Effectieve leerkrachtinterventies toe te passen op gedragsproblemen met behulp van het classificatiemodel;
  • Van en met elkaar te leren door passende interventies in te zetten, intercollegiaal te bespreken en te reflecteren op effecten van interventies;
  • Te reflecteren op eigen handelen en hiervoor videobeelden te gebruiken, die deelnemers als bewijs kunnen inzetten en als leer- en ontwikkelmateriaal bij begeleide intervisies.

Voor wie?
Deze post-HBO-opleiding is bedoeld voor medewerkers, praktisch werkzaam in het onderwijsveld, met een hbo-denkniveau, waaronder:

  • Intern en ambulant begeleiders die het classificatiemodel beschouwen als een kijkmethodiek bij hun begeleidende taak;
  • Leerkrachten uit primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding moeten deelnemers minstens een hbo-opleiding, zoals een pabo-opleiding, lerarenopleiding en/of opleiding Sociale Studies hebben afgerond.

Programma
De anderhalf jarige opleiding bestaat uit acht opleidingsbijeenkomsten van zes uur en zeven tussentijdse bijeenkomsten begeleide intervisies van gemiddeld 2 uur. Voorafgaand aan de opleiding wordt door één van de opleiders telefonisch contact gezocht met de deelnemers, voor een kennismaking, verwachtingen en alle praktische zaken.

  • De deelnemers voeren opdrachten uit in eigen klassenpraktijk n.a.v. de aanboden leerstof uit het classificatiemodel;
  • De deelnemers werken aan persoonlijke leerdoelen binnen de opleidingsbijeenkomsten;
  • De deelnemers wisselen praktijkervaringen uit, zodat kennis en vaardigheden worden gedeeld;
  • De deelnemers participeren in kleinere groepen in begeleide intervisie aan de hand van videobeelden van eigen kunnen en leren.

Als afronding levert de deelnemer een eindopdracht in en geeft tijdens laatste bijeenkomst een eindpresentatie. De deelnemers ontvangen, indien zij voldoen aan de gestelde eisen, een certificaat na afronding van de opleiding.

Planning groep februari '25

  • Bijeenkomst 1: dinsdag 11 februari 2025 9:00-16:00 uur
  • Bijeenkomst 2: dinsdag 15 april 2025 9:00-16:00 uur
  • Bijeenkomst 3: dinsdag 17 juni 2025 9:00-16:00 uur
  • Bijeenkomst 4: dinsdag 16 september 2025 9:00-16:00 uur
  • Bijeenkomst 5: dinsdag 4 november 2025 9:00-16:00 uur
  • Bijeenkomst 6: dinsdag 13 januari 2026 9:00-16:00 uur
  • Bijeenkomst 7: dinsdag 10 maart 2026 9:00-16:00 uur
  • Bijeenkomst 8: dinsdag 26 mei 2026 9:00-16:00 uur

Tussen de opleidingsbijeenkomsten worden de begeleide intervisiebijeenkomsten gepland in kleinere groepen. Tijdens de eerste bijeenkomst worden de intervisiegroepen gevormd en datum en locatie van de intervisiebijeenkomsten afgesproken.

Locatie
De acht opleidingsbijeenkomsten van de opleiding met individuele deelnemers vinden onder voorbehoud plaats op het kantoor van de ZuiderbosAcademie, Kempenlandstraat 11F, 5262 GK Vught. Het kantoor is makkelijk te bereiken met de auto en heeft voldoende parkeergelegenheid. Klik hier voor de routebeschrijving.

De zeven tussentijdse intervisiebijeenkomsten vinden plaats op de verschillende onderwijslocaties van de deelnemers van desbetreffende intervisiegroepen. 

Kosten en leveringsvoorwaarden
De totaalprijs voor de opleiding, inclusief alle opleidings-/intervisiebijeenkomsten, locatiekosten en materiaalkosten, bedraagt €2.950 per deelnemer. Facturatie zal plaatvinden in twee termijnen. De eerste termijn zal gefactureerd worden na de start van de opleiding. De tweede termijn zal gefactureerd worden halverwege de opleiding.

De opleiding wordt gegeven voor minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers. Indien er te weinig aanmelding zijn voor de opleiding, wordt er uiterlijk 4 weken voor aanvang contact opgenomen met de deelnemers. De deadline voor het aanmelden voor de komende opleidingsgroep is 18 augustus 2024. 

Op het scholingsaanbod van de ZuiderbosAcademie zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze zijn hier te vinden.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de opleiding? Stuur dan een mail naar academie@zuiderbos.nl met onderstaande gegevens:

  • Naam deelnemer
  • Onderwijsinstelling
  • Emailadres
  • Telefoonnummer

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Rian (06-86855589)