Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Carillonlaan 3
5261 LT Vught

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

‘Veel passende mogelijkheden bij Zuiderbos’

Vmbo basis-pro Vmbo basis-pro

Vmbo basis / pro

Dit (leer)traject bereidt leerlingen voor op een overstap naar praktijkonderwijs, een mbo 2 opleiding of op de arbeidsmarkt.
Naast onderwijs in de kernvakken (Nederlands, Engels en rekenen/wiskunde) is er veel aandacht voor burgerschapsvorming en diverse praktische vakken. Wij begeleiden leerlingen bij het ontwikkelen van werknemers- en arbeidsvaardigheden en het maken van een reële beroepskeuze.

Leerlingen kunnen een mbo-entreeopleiding afronden en hiervoor een erkend (mbo-1) diploma krijgen. Dit doen we in directe samenwerking met ROC de Leijgraaf.

Zuiderbos biedt ook branchegerichte trajecten aan. Leerlingen halen hiervoor een erkend certificaat. In samenwerking met andere scholen bieden we de volgende branches aan: groen, horeca, schoonmaak, metaal en detailhandel. Ook kunnen leerlingen een diploma halen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VCA).

Voor leerlingen bestaat de mogelijkheid om in samenwerking met de (toekomstige) werkplek erkende praktijkverklaring(en) op diverse mbo-niveaus te behalen, waarbij de competenties en vaardigheden door de brancheorganisatie en overheid zijn erkend.

Onze praktijkklas Next heeft als opdracht om leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat doe je meestal door stage te lopen, maar niet iedere leerling is daar al klaar voor. Om toch praktijkervaring op te doen en zo dicht mogelijk bij het bedrijfsleven te komen, hebben we ons eigen bedrijf opgericht: Next. We verkopen producten en leveren diensten.

Voor meer informatie kijk op de pagina van Next.

Een overzicht van de toetsing en certificering van deze route vindt u in het schoolplan.

Relevante pagina’s: