Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Carillonlaan 3
5261 LT Vught

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

Veelgestelde vragen

Lezing 16 november: “angst en depressie als groeikracht bij hoogbegaafde adolescenten”

4 november 2021

Beste ouder,

De werkgroep hoogbegaafdheid van het samenwerkingsverband VO de Meierij nodigt u van harte uit voor een lezing van Elly Gerritsen-Kornet.

In deze lezing over angst en depressie als groeikracht bij hoogbegaafde adolescenten kijken we naar de wereld van begaafde jongeren en staan we stil bij de rol die docenten en ouders hierin vervullen. Welk gedrag zien we, welke gedachten spelen er, welke fysieke gewaarwordingen en emoties herkennen we? In de beweging van stress naar angst en mogelijk depressie spelen innerlijke conflicten een grote rol die zich kunnen ontwikkelen als groeikracht en het ontwikkelpotentieel van zowel de leerling, docent als ouder aanspreken. Door middel van ervaringsgerichte oefeningen tijdens de lezing wordt het publiek betrokken en geconfronteerd met hun eigen tolerantie venster.     

Elly Gerritsen-Kornet gunt mensen de tijd om zichzelf te ontplooien in een creatief proces waarin intrinsieke motivatie getriggerd wordt door de poëzie van het contact en uitdaging bepaald wordt aan de hand van persoonlijke verhalen, stof tot nadenken aangeboden wordt in verdiepende gesprekken en eerlijke openheid hoog in het vaandel staat. Voordat Elly aan de slag ging als trainer en begaafdheidsspecialist bij VO op Niveau en Novilo gaf ze 14 jaar les als muziek en CKV-docent op middelbare scholen. Ze is coach van creatief begaafde kinderen en jongeren, studeerde muziekwetenschap met een minor theater, dans en dramaturgie, werkte in de opera- en danswereld en zwaait graag als koordirigent.

De lezing vindt plaats op dinsdag 16 november van 19.30 uur tot 21.00 uur op het Jeroen Bosch College, Rompertsebaan 63, 5231 GT te 's-Hertogenbosch.

Wij kunnen 80 deelnemers fysiek ontvangen, zodat voldoende afstand van elkaar gehouden kan worden. Om een coronatoegangsbewijs mag bij het betreden van een school niet gevraagd worden. Wanneer het aantal aanmeldingen de 80 overschrijdt, zal een deel van de deelnemers verzocht worden de lezing online te volgen en tijdig de benodigde informatie hiervoor ontvangen. Het is ook mogelijk bij de aanmelding direct te vermelden de lezing liever online te willen volgen.    

Aanmelden kan via deze link: https://forms.gle/hriYGpgrRGg3eose9

Er zijn geen kosten verbonden aan uw deelname.