Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Carillonlaan 3
5261 LT Vught

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

Veelgestelde vragen

Galafeest examenkandidaten havo 5

14 juni 2019

Na enkele jaren van verwoede pogingen, door leerlingen en personeel, om een examenfeest te organiseren is het nu gelukt om een manier te vinden om het examenjaar met een feest af te sluiten. Niet een dansfeest, maar een welverdiend galadiner.

De teamkamer van het hoofdgebouw is omgetoverd tot een waar restaurant. De tafel was gedekt met witte lakens, servetten, bestek ingedekt voor elke gang, bloemen, waterkaraffen met munt en limoen, etc. Het was een waar feest voor het oog.

De leerlingen kwamen rond 17.00 uur aan op school en hadden zich in prachtige kleding gestoken, van jurk tot pak met stropdas en of strikje. Ze kregen een alcoholvrije bubbel met framboos als welkomstdrankje en werden in de aula ontvangen. Na een korte toespraak werden ze uitgenodigd om aan tafel te gaan.

Het menu bestond uit:
Voorgerecht: Carpaccio of geitenkaassalade
Soep: Tomatensoep of aspergesoep
Hoofdgerecht: biefstuk met rozemarijnaardappels en warme groente of gevulde cannelloni
Nagerecht: een granddessert met Bastogneparfait, sorbetijs en crème brûlée.

Daarna werden ze weer in de aula verwacht voor een kopje thee, koffie of warme chocolademelk met friandises.

Hierbij werd er nog een afsluitende quiz gespeeld met rare/vreemde/opmerkelijke vragen over de docenten. Bijvoorbeeld: “Wie is er ooit Zuid-Nederlands kampioen geweest bij het mambodansen?” Of “Bij wie is er ooit op de snelweg zijn of haar fietsendrager losgeraakt en welke daarna ook nog eens gestolen is?”

Het totale feest is een groot succes geworden in de ogen van alle leerlingen en docenten.  Dus leerlingen bedankt voor alle mooie herinneringen die jullie ons gegeven hebben in de afgelopen jaren en wij (het gehele team van Zuiderbos) wensen jullie een goede afloop van de mondelinge examens en een welverdiende vakantie toe.

Succes in de toekomst en denk nog eens terug aan ons.