Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Carillonlaan 3
5261 LT Vught

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

Nieuwbouw

Zuiderbos Vught is momenteel gevestigd aan de Carillonlaan op Zorgpark Voorburg van Reinier van Arkel te Vught. Het bestaande schoolgebouw dateert uit 1989 en is daarna steeds in delen uitgebreid. In de afgelopen periode is het aantal leerlingen op de school flink gegroeid. Vervangende nieuwbouw is noodzakelijk om te beantwoorden aan de groeiende vraag.

Achter het bestaande schoolgebouw wordt de nieuwbouw gerealiseerd, waarbij de bestaande gymzaal wordt opgenomen in de nieuwbouw. Na gereedkomen van de nieuwbouw zal de bestaande bouw, met uitzondering van het meest recente bouwdeel, worden gesloopt. In 2020 stemde de gemeenteraad Vught in met de aankoop van extra grond voor de nieuwbouw. In de jaren daarna is hard gewerkt aan het ontwerpen van de buitenkant en de binnenkant van het schoolgebouw. In december 2022 is de zogeheten stille bouw van start gegaan, met de verwachting dat de oplevering, onder voorbehoud, halverwege 2024 zal plaatsvinden.

Update januari 2023

De maandelijkse vlog is nog in ontwikkeling.

In de maandelijkse bouwkrant worden de afgelopen en komende bouwwerkzaamheden toegelicht. Het eerste lid van het projectteam van Slokker Bouwgroep stelt zichzelf voor en het nieuws over het plaatsen van een live verbinding met de bouw wordt gedeeld.

Update december 2022

In deze maandelijkse vlog over het nieuwbouwproces stellen de drie vloggers zich voor en nemen zij een kijkje op de bouwplaats die gereed wordt gemaakt voor de nieuwbouw. Ook wordt een feestelijke traktatie uitgedeeld aan alle leerlingen en medewerkers in Vught, omdat na jaren voorbereiden de nieuwbouw eindelijk van start is gegaan!

Daarnaast is in de maandelijkse bouwkrant meer te lezen over de bouwwerkzaamheden. Slokker Bouwgroep en bouwmanager Laride stellen zichzelf voor en het goede nieuws over het behoud van het pannaveldje op het schoolplein komt aan bod.

Tijdlijn van de nieuwbouw