Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Carillonlaan 3
5261 LT Vught

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

Nieuwbouw

Zuiderbos Vught is momenteel gevestigd aan de Carillonlaan op Zorgpark Voorburg van Reinier van Arkel te Vught. Het bestaande schoolgebouw dateert uit 1989 en is daarna steeds in delen uitgebreid. In de afgelopen periode is het aantal leerlingen op de school flink gegroeid. Vervangende nieuwbouw is noodzakelijk om te beantwoorden aan de groeiende vraag.

Achter het bestaande schoolgebouw wordt de nieuwbouw gerealiseerd, waarbij de bestaande gymzaal wordt opgenomen in de nieuwbouw. Na gereedkomen van de nieuwbouw zal de bestaande bouw, met uitzondering van het meest recente bouwdeel, worden gesloopt. In 2020 stemde de gemeenteraad Vught in met de aankoop van extra grond voor de nieuwbouw. In de jaren daarna is hard gewerkt aan het ontwerpen van de buitenkant en de binnenkant van het schoolgebouw. In december 2022 is de zogeheten stille bouw van start gegaan, met de verwachting dat de oplevering, onder voorbehoud, halverwege 2024 zal plaatsvinden.

Update juli 2024

Het nieuwe schoolgebouw is klaar! Vlak voor de meivakantie is het gebouw door de aannemer opgeleverd en in de tijd erna is er keihard gewerkt om alle inrichting te bestellen en de verhuisplanning gereed te maken. Vlak voor de zomervakantie hebben onze vloggers een nieuwe vlog opgenomen om een rondleiding door het nieuwe, nog niet ingerichte schoolgebouw te geven. Het nieuwe schooljaar start in de nieuwbouw, waarbij de vloggers voor het laatst in actie zullen komen.

In het magazine van de aannemer is meer te lezen over het uitgevoerde bouwtraject.

Update januari 2024

Er wordt hard gewerkt aan de binnenkant van het nieuwe schoolgebouw. In deze maandelijkse vlog nemen onze vloggers een kijkje in het besneeuwde schoolgebouw. Daar spreken ze een aantal hardwerkende bouwplaats medewerkers, zien ze de steeds meer herkenbare lokalen en aula’s en mogen ze eindelijk het dak op!

In de maandelijkse bouwkrant is meer te lezen over de afbouwfase in december en januari.

Update december 2023

Nu de buitenkant van het nieuwe schoolgebouw volledig gerealiseerd is en er voornamelijk nog binnen wordt gewerkt aan de afbouw, is de livestream ontkoppeld en een prachtige timelapse gemaakt.
Tijdens het bouwproces, gestart in december 2022, konden de leerlingen en medewerkers van Zuiderbos Vught altijd een kijkje nemen op de bouwplaats, middels de livestream op het dak van het huidige schoolgebouw.
In de timelapse zien we het bouwproces in vogelvlucht: de bouwplaats werd gereed gemaakt, de heipalen werden geboord, de funderingen werden gelegd en het casco, de gevels en het dak werden aangebracht. Ondertussen verstreken de seizoenen en werd ons schoolgebouw steeds meer werkelijkheid.

Update november 2023

Het nieuwe schoolgebouw is inmiddels uit de steigers en volledig waterdicht. Alle binnenwanden zijn geplaatst en het bouwplaats personeel is volop bezig met de afbouw van het gebouw. Onze vloggers spreken in deze maandelijkse vlog een aantal hardwerkende bouwplaats personeelsleden en nemen een kijkje bij deze afbouw.

In de maandelijkse bouwkrant is meer te lezen over de bouwwerkzaamheden en andere zaken op de bouwplaats.

Update september 2023

Met de start van het nieuwe schooljaar is ook het nieuwbouwproces weer hervat na de welverdiende bouwvak. De laatste hand is gelegd aan het dak en het metselwerk en er wordt hard gewerkt aan de binnenkant van het schoolgebouw. Door alle geplaatste muren en kozijnen wordt de lokaalindeling steeds meer zichtbaar en kan er al daadwerkelijk door de gangen gelopen worden. Onze nieuwe vloggers van dit schooljaar stellen zichzelf in deze maandelijkse vlog voor en laten zien wat voor transformatie er de afgelopen tijd heeft plaatsgevonden.

Daarnaast is in de maandelijkse bouwkrant meer te lezen over de bouwwerkzaamheden.

Update juni 2023

Het hoogste punt is bijna bereikt! Onze vloggers laten in deze maandelijkse vlog over het nieuwbouwproces zien hoe hard er gebouwd is de afgelopen weken. De kraan plaatst het ene na het andere stuk muur en de bovenverdieping krijgt ook steeds meer vorm. De plekken van de vele raampartijen en stopcontacten zijn zichtbaar, waardoor het gebouw steeds meer op ons nieuwe schoolgebouw gaat lijken.

Daarnaast is in de maandelijkse bouwkrant meer te lezen over de bouwwerkzaamheden.

Update mei 2023

We gaan de hoogte in! Deze maand laten onze vloggers weer de meest recente bouwwerkzaamheden zien en staan zij zelfs op de eerste verdieping van het nieuwe schoolgebouw. De houtskeletbouw is geplaatst, het cement wordt gestort en de muren worden voorbereid. Er wordt toegewerkt naar het hoogste punt van de bouw!

In de maandelijkse bouwkrant worden de bouwwerkzaamheden nader toegelicht en stelt uitvoerder Anton zich voor.

Update april 2023

In deze maandelijkse vlog nemen onze vloggers weer een kijkje op de bouwplaats. De vorm van het nieuwe schoolgebouw wordt duidelijk zichtbaar! Na het bekijken van de bouwtekeningen, worden de technische onderdelen van de bouw in beeld gebracht. Ook de gigantische torenkraan is volop in actie, voor het realiseren van de skeletbouw.

Daarnaast is in de maandelijkse bouwkrant meer te lezen over de bouwwerkzaamheden en het voorstellen van de projectleider van Slokker Bouwgroep.

Update maart 2023

Deze maand namen onze vloggers weer een kijkje op het bouwterrein achter de huidige school. De fundering is gestort en er wordt hard gewerkt aan het ontkisten en het monteren van het leidingwerk in de fundering. In de nieuwe Slokker units op de bouwplaats kregen onze vloggers heerlijke worstenbroodjes aangeboden.

De maandelijkse bouwkrant geeft meer informatie over de werkzaamheden van de afgelopen tijd. Binnenkort zal de torenkraan op de bouwplaats arriveren en worden de begane grondvloeren aangebracht.

Update februari 2023

De eerste mijlpaal is bereikt! Samen met de leerlingen, medewerkers, de Gemeente Vught, Laride, Slokker Bouwgroep werd de daadwerkelijke start van de bouw gevierd; de eerste paal ging de grond in. Leerlingen voerden een toneelstukje op, droegen een gedicht voor en er zijn verschillende tijdscapsules in de grond gelegd. Het Brabants Dagblad en de plaatselijke pers Het Klaverblad waren aanwezig bij dit heuglijke moment.

Ook in de maandelijkse bouwkrant komt deze activiteit aan bod, naast de toelichting van de afgelopen en komende bouwwerkzaamheden.

Gezien de kortere maand en de voorjaarsvakantie in februari, zal de volgende vlog in maart opgenomen worden.

Update januari 2023

Deze maand laten onze vloggers van het nieuwbouwproces de eerste bouwwerkzaamheden zien, nu de bouwplaats helemaal gereed is gemaakt. Er wordt gewerkt aan de stroomvoorziening en het uitzetten van de palen. Maar eerst moet de bouwput water- en sneeuwvrij gemaakt worden!

In de maandelijkse bouwkrant worden de afgelopen en komende bouwwerkzaamheden toegelicht. Het eerste lid van het projectteam van Slokker Bouwgroep stelt zichzelf voor en het nieuws over het plaatsen van een live verbinding met de bouw wordt gedeeld.

Update december 2022

In deze maandelijkse vlog over het nieuwbouwproces stellen de drie vloggers zich voor en nemen zij een kijkje op de bouwplaats die gereed wordt gemaakt voor de nieuwbouw. Ook wordt een feestelijke traktatie uitgedeeld aan alle leerlingen en medewerkers in Vught, omdat na jaren voorbereiden de nieuwbouw eindelijk van start is gegaan!

Daarnaast is in de maandelijkse bouwkrant meer te lezen over de bouwwerkzaamheden. Slokker Bouwgroep en bouwmanager Laride stellen zichzelf voor en het goede nieuws over het behoud van het pannaveldje op het schoolplein komt aan bod.

Tijdlijn van de nieuwbouw