Postadres
Postbus 2214
5260 CE Vught

Bezoekadres
Brevierpad 34
5709 AD Helmond

073 - 684 70 60
info@zuiderbos.nl

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht hebben wij het antwoord hier voor u klaar staan.

Veelgestelde vragen

‘Er wordt gekeken naar wat voor jouw kind belangrijk is’

Anneke, moeder van Mike Anneke, moeder van Mike Anneke, moeder van Mike

Interview met Anneke, moeder van Mike

Mike kwam met een behoorlijke voorgeschiedenis op Zuiderbos. Zijn schoolcarrière begon op het regulier onderwijs, maar via allerlei omwegen en een opname in Herlaarhof, kwam hij uiteindelijk in april 2016 op Zuiderbos terecht. Inmiddels woont Mike weer gewoon thuis en gaat het goed op school. Je zou kunnen zeggen dat Mike eigenlijk op geen enkele school helemaal past, maar op Zuiderbos bieden ze hem wat hij nodig heeft.

Kijken naar het kind
Het belangrijkste is dat er naar hem gekeken wordt. Het was natuurlijk allemaal even wennen op een nieuwe school, maar ze hebben hem goed opgevangen. Soms moet Mike even rond kunnen rennen, maar hij heeft ook baat bij duidelijk regels. Hij krijgt aangeboden wat hij nodig heeft om de dag positief door te komen. Hij vindt het daardoor fijn op school. Ook al moet hij soms naar de ‘achtervang’ om even tot rust te komen.

Op de rit
Het contact met school is goed. Als er iets voorvalt krijgen we een belletje of mailtje en als ik iets wil melden, bel ik ’s ochtends even. In het begin zei Mike weleens: “de juffen snappen me niet”. We zijn toen in gesprek gegaan met school om uit te leggen hoe Mike instructies in de klas interpreteerde. De juffen zijn daar meteen mee aan de slag gegaan. Er wordt gekeken naar wat voor jouw kind belangrijk is. En dan komt hij of zij weer op de rit.

Moeder so 4 leerling

Andere interviews